Snällt fläng i världen

Vi som är reseintresserade bör också vara miljöintresserade. De två hänger nämligen ihop på fler sätt än man tror. Konstant pratas det om hur dåligt det är för miljön att vi reser som vi gör. Annat var det på den gamla goda tiden då vi färdades med häst och vagn. Eller när människor drog sig för att resa långt eftersom det tog fyra månader att korsa Atlanten.
Om man gärna åker bort skulle man kunna se det som sin skyldighet att leva så miljövänligt som möjligt här hemma. Och det är precis här som Svenljunga Byggnadsisolering AB kommer in i bilden. Deras företag sysslar bland annat med tilläggsisolering och lösullsisolering. De är baserade i trakterna kring Göteborg. Du kan läsa mer om dem och deras isolering på hemsidan under www.isoleringgöteborg.se.

Skadligt som tusanIsolering hos SBI

Den största miljöboven i resesammanhang är flygplanet. Det är helt enkelt inte helt bra att en så stor maskin rör sig genom luften hela tiden. Det är ju inte bara du som åker kors och tvärs över planeten. Mängden avgaser som flygplanet släpper ifrån sig är bara en del av problemet. Om man ser till människomängden som flyger varje dag så är de också problematiska. De producerar skräp och pappersbitar och liknande. Samtidigt så skapar de naturligtvis jobb på ställen på jorden där det är ont om sådana. Så det finns, som alltid, två sidor av myntet. Om man kan åka med tåg istället så är det att föredra. Men de flesta inser såklart att det inte alltid är möjligt.

Lite bagage och mycket hjärta

Ibland rycker det helt enkelt i resebenet. Man måste ut i världen. Och man lär sig ju faktiskt otroligt mycket om sig själv på en sådan tur. Det finns ett par grejer som gör resandet snäppet mer miljövänligt. Kanske kan du ha dem i bakhuvudet när du är ute på tur:

• Ta med dig så lite bagage som möjligt
• Ät lokal mat i den mån det går
• Undvik flyg så gott det går, tåg är mycket bättre
• Återvinn och lämna vidare saker, böcker, kläder och skor som du inte längre behöver