Res bort från röran!

Du ska få ett helt nytt kök, eller badrum, eller vardagsrum. Med andra ord, det är renovering på gång hemma hos dig. Då vill du förstås passa på att få gjort så mycket som möjligt. Saken är den, att när ett hus ska renoveras, brukar det vara minst sagt obeboeligt under tiden. Det är omöjligt att använda nämnda badrum, vardagsrum eller kök, och det är ett ständigt buller som hindrar koncentrationen från arbete och läxor. Du kan ju i stället överlämna renoveringsarbetet åt experterna och resa bort på semester under tiden. Du kan läsa mer om renoveringsexperter här: fonsterbyte.raymont.se. Tänk dig bara – du åker bort från röran och tar det lugnt, och kommer sedan tillbaks till ett sprillans nytt hem!

Låt experterna ta hand om ditt fönsterbyteRaymont AB

När du ändå håller på med att renovera, varför inte passa på att byta fönster? Det handlar ju mer om bara ljusinsläpp för hemmet. Bra fönster ska fungera som dekoration lika mycket som de ska vara praktiska och hålla tjuvar och dåligt väder ute. Raymont AB är experter på fönsterbyte i Skåne, så du som bor där kan ju lätt kontakta dem och be om att få förnyade glas installerade under din frånvaro. Du som vet vad du vill ha, men inte så mycket mer, kan ta hjälp av denna firma i fråga om design och material, samt anlita dem för att ta hand om hela processen från måttagning och leverans till montering.

Bra dräng klarar sig själv

Är du händig så kanske du tycker bättre om att få montera in dina nya fönster själv än att resa bort på semester medan någon annan får ha roligt. Så stuva in familjen på planet och vinka farväl, och sedan tar du och ringer till Raymont AB och beställer det material du behöver. Du kan beställa massor av olika tillbehör också – bland annat:

• persienner
• spröjs
• myggnät
• spaltventiler
• frostat glas
• handtag i valfria färger
• dolda beslag

Huvudsaken är att det ska bli fint hemma hos dig, att familjen ska trivas och att du ska ha kul när du arbetar med installationen.


Snällt fläng i världen

Vi som är reseintresserade bör också vara miljöintresserade. De två hänger nämligen ihop på fler sätt än man tror. Konstant pratas det om hur dåligt det är för miljön att vi reser som vi gör. Annat var det på den gamla goda tiden då vi färdades med häst och vagn. Eller när människor drog sig för att resa långt eftersom det tog fyra månader att korsa Atlanten.
Om man gärna åker bort skulle man kunna se det som sin skyldighet att leva så miljövänligt som möjligt här hemma. Och det är precis här som Svenljunga Byggnadsisolering AB kommer in i bilden. Deras företag sysslar bland annat med tilläggsisolering och lösullsisolering. De är baserade i trakterna kring Göteborg. Du kan läsa mer om dem och deras isolering på hemsidan under www.isoleringgöteborg.se.

Skadligt som tusanIsolering hos SBI

Den största miljöboven i resesammanhang är flygplanet. Det är helt enkelt inte helt bra att en så stor maskin rör sig genom luften hela tiden. Det är ju inte bara du som åker kors och tvärs över planeten. Mängden avgaser som flygplanet släpper ifrån sig är bara en del av problemet. Om man ser till människomängden som flyger varje dag så är de också problematiska. De producerar skräp och pappersbitar och liknande. Samtidigt så skapar de naturligtvis jobb på ställen på jorden där det är ont om sådana. Så det finns, som alltid, två sidor av myntet. Om man kan åka med tåg istället så är det att föredra. Men de flesta inser såklart att det inte alltid är möjligt.

Lite bagage och mycket hjärta

Ibland rycker det helt enkelt i resebenet. Man måste ut i världen. Och man lär sig ju faktiskt otroligt mycket om sig själv på en sådan tur. Det finns ett par grejer som gör resandet snäppet mer miljövänligt. Kanske kan du ha dem i bakhuvudet när du är ute på tur:

• Ta med dig så lite bagage som möjligt
• Ät lokal mat i den mån det går
• Undvik flyg så gott det går, tåg är mycket bättre
• Återvinn och lämna vidare saker, böcker, kläder och skor som du inte längre behöver


Ta bussen på semestern

Buss är inte ett okänt sätt att resa på semester, men det är gravt underskattat. Det finns så många fördelar som man missar både när man kör bil och när man flyger. Bussresor tar dig bekvämt ditt du vill. Snabbare och billigare. Utgår du från Göteborg kan du Kontakta oss på Hisinge Buss AB när du vill hyra buss.
Kolla på vår hemsida för att få mer information om vad vi kan göra för dig och hur din semester skulle kunna se ut.

Bättre än flyg och bilHyra buss

Varför är buss bättre än flyg? Först och främst slipper du ta dig ut till en flygplats, stå i timmeslånga köer för att sedan bli muddrad av en påträngande tullare. Sedan får du sitta i en plåtburk i någon timme för att landa och inte hitta din väska – då den råkat hamna i Ulan Bator.
Med buss stiger du på bussen och väskan finns i utrymmet under dig. Du har toalett med dig och bussen stannar vid förträffliga restauranger på vägen så du får äta riktig mat i stället för några minibitar av något ospecificerat. Framförallt kan du njuta av utsikten där du åker fram mot ditt semestermål.

Bussens fördelar – top 5

Här kommer de 5 orsakerna till varför buss är det bästa sättet att resa på semester enligt oss på Hissinge Buss AB:

• Socialt
Hyr ni en buss tillsammans och åker mot ett gemensamt resmål kommer ni med säkerhet att lära känna varandra bättre. (Minst en gång kommer ni att sjunga: ”En busschaufför! En busschaufför!” samt ”Vi har det bra, vi här bak i bussen!”)

• Prisvärt
Är ni ett gäng som delar på allt så blir det billigare än bil. Ni åker då dessutom bekvämare och har en dedikerad chaufför så att alla kan ta en öl eller ett glas vin på vägkrogen.

• Miljövänligt
En buss släpper ut mindre än 40 bilar.

• Bekvämt
Tänk att kunna gå på toa utan att behöva vänta på nästa mack, och utan att förlora tid. ”Pee on to go”.

• Avkopplande
Chauffören sköter färden. Du kliver på sedan hittar föraren dit ni ska och de bästa ställena att äta och pausa på vägen dit.


Bila ut i världen

De flesta som sparar pengar för att ge sig ut på resa planerar något spektakulärt. Det handlar kanske om att backpacka genom Asien, spendera hur länge som helst på Australiens stränder eller spela bort stora summor på coola casinon i Las Vegas. Det finns dock en annan trend som inte är att förkasta. Den går ut på att resa miljövänligt och kanske strunta i alla flashiga resmål som ligger minst en flygplanstur bort. Istället tar man sin egen bil, ser till att den fungerar som den ska och lasta in hela packningen där, inklusive surfbräda, strykjärn och vattenkokare – om det är det man känner att man behöver för en härlig semester.
Det är såklart lättast att hålla sig i Europa, men om man har gott om tid och lite större reskassa så är det inga problem att ta bilen med sig längre bort också, kanske till Sydamerika eller Ryssland. Även där finns mycket som med fördel kan upptäckas till hjuls.
En av de viktigaste grejerna man måste tänka på när det planeras bilsemester är att fordonet som ska transportera er är i toppskick. Med hjälp av en duktig bilverkstad, som till exempel Dick’s Motors & AB i Åkarp, kan du lita på att allt är genomgånget och kontrollerat. Läs mer om deras bilverkstad på nätet.

Härligare än man tror i bilenDicks bil & Motor

En av de största fördelarna med att ha bilen med sig på semester är att man slipper de ofta väldigt snåla packningsgränserna som flygbolagen tvingar på en. Visst går det inte att ta med sig mer än vad som får plats i bilen, men det är ju väldigt mycket. Och dessutom kan man utöka utrymmet med en takbox också, till exempel, som en proffsig bilverkstad kan installera åt er.

Att resa med bilen är också mycket friare än andra resesätt. Ni bestämmer själva var, när och hur. Ni kör bara ut i världen och stannar när ni är trötta eller när ni hittar en fin plats, likadant funkar det när ni kör vidare för att ni inte gillar läget där ni är. Total frihet.

506-dicks-bil-2Glöm inte packa med

Ett par saker är bra att ha med på bilsemestern, även om man såklart kan köpa mycket längs vägen:

• Nackkuddar för bekväm sömn i bilen
• Adapter så att man kan ladda mobilen i cigarettändaruttaget
• Reservdunk med bensin
• Soppåsar inne i bilen så att man kan samla allt skräp där.


Renovera på resande fot

Semestern är kort nog som den är, det spelar i princip ingen roll hur manga dagar, veckor eller kanske till och med månader man bestämt sig för att ta ledigt, tiden går så snabbt som den aldrig gör när man är på jobbet. Att få till både en semesterresa och en renovering hemma kan vara knepigt, särskilt om det är något större projekt som ni hade tänkt sjösätta. Ett alternativ för att kunna göra båda är att låta renoveringen, till exempel badrumsrenoveringen, äga rum samtidigt som ni är på semester. Det är en bekväm lösning för alla inblandade. I Lund finns Sanitet & Spolteknik, ett pålitligt företag som kan hjälpa er. Gör om ditt badrum hos S & S.

Fördelarna med att slippa bo i byggdammetBadrumsrenovering

Visst låter det rätt härligt att spendera renoveringsperioden i en solstol på en strand med någon form av paraplydrink i handen? Inte nog med att du slipper röran, dammet och alla hantverkare som springer ut och in dagarna i ända, du behöver inte heller lösa problemet med var du ska uträtta dina dusch- och toalettbehov medan badrummet renoveras.

Med hjälp av duktiga hantverkare som sköter allt arbete på plats behöver du personligen inte vara ens i närheten utan kan njuta av din semester på annan ort och sen komma hem utvilad och solbränd till ett sprillans nytt badrum.

Lyckad renovering

Ett par grejer kan vara bra att tänka på för att få till en lyckad renovering. Tipsen nedan gäller dessutom inte bara er som tänkt resa bort under renoveringen, utan också er som kanske måste jobba eller bor på annan ort och får jobbet utfört i sommarstugan eller liknande;

 • Se till att ha en kontaktperson som är på plats åtminstone någon gång då och då för att kunna svara på frågor och se till så att arbetet fortskrider.
 • Var kontaktbar – även om du är på jobbet eller semester, hantverkarna måste kunna nå dig.
 • Välj en bra firma till att utföra jobbet, gärna med referenser från släkt eller vänner till dig.
 • Införskaffa materialet själv innan arbetet påbörjas, då är du säker på att rätt material och färger kommer att användas.

Kirra trippen åt kunden

Alla älskar inte att resa. Eller snarare, alla vet inte om att de älskar att resa. Det finns naturligtvis massor av olika sorters äventyr man kan ge sig ut på, och det finns till och med resor som är väldigt lite äventyr och väldigt mycket avslappnad tur tillsammans med någon man gillar, som även innefattar god mat och i bästa fall även solsken. För att övertala någon att köpa resa av dig kan du behöva hjälp, särskilt om du har att göra med en osäker resenär som inte riktigt vet vad han/hon vill.

Som tur är finns Concito som är ett företag som sysslar med just detta; mötesbokning, marknadsföring och telekommunikation. Deras expertis handlar om att kontakta potentiella kunder åt er företagare så att ni slipper spendera timmar med att ragga folk som inte är intresserade överhuvudtaget. Mötesbokning hos Concito är alltså ingen dålig idé, utan en väldigt bra en, oavsett vilken bransch ditt företag befinner sig i.

Telefonen som hjälpmedelmarknadsanalys-infor-workshop

Trots att internet har tagit över den största delen av marknadsföringsmarknaden och fortsätter att göra så med email, webbsidor och annonser på allehanda sätt, så är telefonen fortfarande ett viktigt hjälpmedel för säljare och kanske särskilt resesäljare.

Med en potentiell kund i andra änden av linjen kan man utnyttja det faktum att allting utspelar sig live och från en riktig människa till en annan riktig människa. Det gör det mycket lättare att dels hålla igång samtalet som en tvåvägskommunikation, där säljaren kan ändra sina argument baserat på kundens invändningar, och dels ge poängen en schysstare chans att nå fram till mottagaren, än om det är en blinkande banner som poppar upp på en skärm och sen stängs direkt igen.

Tveksam till resa?

Som vi nämnde i början så får man räkna med att inte alla föds till globetrotters. Vissa kommer kanske att behöva övertalas och vissa är kanske med på tåget, bokstavligt och bildligt talat, men är inte så exalterade över detta faktum. Här följer några argument som kan påverka de mest svårövertalade på ett positivt sätt:

 • Kvalitetstid med nära och kära
 • Lär känna nya människor (om du vill!)
 • Vidga dina vyer
 • Njut av god, regional mat som smakar mycket bättre än hemma.

Rätt blås på hotellet

Det finns många globetrotters som så småningom tar sitt intresse för resande till en specifik plats, ofta i sitt hemland och väljer att öppna ett litet vandrarhem, ett hotell eller en bed & breakfast. Då får man fortfarande de där spännande mötena med folk från jordens alla hörn, samtidigt som det inte är superkomplicerat att bilda familj och vara nära de man älskar. Det är lite som det bästa av (minst) två världar. Att få ordning på ett hus som ska ta emot gäster kan dock innebära en del problem längs vägen.

Som tur är finns det professionella företagare som hjälper till med ventilationen. I Jönköping heter proffsen I3acho och de kan berätta allt om sina tjänster och mer du undrar över om ventilation i Jönköping.

Inred efter kundenVentilation i en bussresa

Det är såklart omöjligt att göra alla nöjda, det har man fått inpräntat sen barnsben. Men du som driver ett hotell kan ändå göra dig själv en tjänst och fundera på hur den stereotypiska gästen som kommer eller ska komma i framtiden till just ditt hotell ser ut och hur dennes preferenser ser ut. På så sätt kan du se till att du har ett perfekt hotell för din gäst, oavsett om det mest är barnfamiljer, affärsmänniskor eller tillfälliga besökare som bara stannar en natt som kommer.

Viktiga smågrejer

Ett par saker är lika viktiga i alla hotellrum och är det som människor uppskattar mest. När det ska skrivas recensioner av ett hotell efter att människor har övernattat där, är det ofta dessa grejer som avgör hur många stjärnor folk väljer att sätta och i hur positiva ordalag som den före detta gästen väljer att beskriva sin vistelse.

Hit räknas till exempel:

 • Badrummet – måste vara fräscht, rent och uppdaterat.
 • Sängkläder – rena och helst så nya som möjligt, det värsta som kan hända är att gästen ser att de använts tidigare (alla vet det, men ingen vill tänka på det).
 • TV – så att de som reser ensamma har något att göra är en fungerande tv praktiskt.
 • Internet – nu för tiden är det nästan det viktigaste att ha ett fungerande trådlöst nätverk på rummet.

Med bilen på semester

De flesta känner en känsla av frihet när de sitter bakom ratten på vägen och särskilt om hjulen snurrar ut på semester och man lämnar den tråkiga vardagen bakom sig, bokstavligt talat. En bilsemester är ett bra alternativ för de som vill se många olika platser på semestern. Det är naturligtvis lite jobb också med att komma iväg på en sådan här semester och det allra viktigaste är att man servar bilen innan man åker, för att vara säker på att man inte bara kommer till grannkommunen innan bilen bryter ihop och man måste pausa.

I Lund finns An Auto Center som är en pålitlig bilverkstad som bland annat byter däck, erbjuder bilservice och uppfräschning av alla vitala delar. An Auto Center ser till så att bilsemestern går som på räls.

Packa inför resanByta däck

Det är inte det lättaste att packa inför en bilsemester, men till skillnad från när ni ska ut och flyga så har ni i alla fall inte viktrestriktioner och förhoppningsvis ganska mycket plats i bagageutrymmet. Om hela familjen, och framför allt små barn, ska med kan det hända att man har många skrymmande grejer som måste stuvas in, som barnvagn, bilstol och massor av blöjor.

Det är viktigt att försöka anpassa sig efter vädret. Och som vi alla vet, är det oftast omöjligt att veta hur det ska bli, och spannet av möjliga väderlekar är så stort att man i princip måste ha med sig allt från badkläder och badlakan till gummistövlar och stickade tröjor.

Olika typer av bilsemester

Om du är en av dem som omedelbart får negativa associationer när någon använder ordet bilsemester, så bör du försöka vara öppensinnad och ta en titt på förslagen nedan. Det behöver naturligtvis inte vara en regnig tour genom ett specifikt område i ditt hemland som menas när man pratar om att ta bilen på semester. Istället kanske ni kan inspireras att…

 • … satsa på glamping som innebär att man campar på ett lyxigare sätt.
 • … flyga till ett spännande resmål och sen hyra bil och köra runt och spana in landet.
 • … ta bilen och tältet med er genom Europa och stanna där ni tycker det ser fint ut.
 • … ta bilen, hela familjen och övernatta på hotell för att slippa släpa på campingutrustningen.

När semestern blir till mardröm

När vardagen rullar på och man har fastnat i sina spår av dagislämningar och jobbmöten, är det lätt att inte fokusera alls på relationen. Men så kommer semestern, denna välsignade tid som man ser framemot hela året och plötsligt ställs allt på sin spets. Plötsligt ser man sin partner mer än bara ett par hektiska minuter vid middagsbordet och en sömnig stund framför tv:n innan man stupar i säng igen. Kanske upptäcker man återigen att man faktiskt är förälskad i den här människan och semestern blir underbar. Eller så låser sig allt, man kommer fram till att det som en gång fanns där inte längre är närvarande, man kanske till och med kommer fram till att en skilsmässa är det enda rätta.

För att få ordning på allt det praktiska kan man med fördel anlita en familjejurist i Malmö. Där finns ett gäng familjejurister som jobbar på advokatbyrån Adacta Law och sysslar med många olika sorters tvister inom det här området, i Malmö. Behöver du eller din partner en advokat kan de hjälpa till på professionell nivå.

När det inte känns braFamiljejurist i Malmö

Livet har en förmåga att bara tuffa på och naturligtvis finns det en risk att både du och din partner glömmer bort varandra och att ni ju faktiskt en gång i tiden hade något speciellt. Man har liksom inte tid att tänka på något annat än att hålla igång vardagen och familjeskeppet. På semester är det dock annorlunda, man tvingas vara med varandra och börjar lätt tjafsa. Det uppstår små fnurror på tråden som växer tills hela nystanet är omöjligt att använda längre.

Diskutera schysst

Oavsett hur mycket man bråkar så gäller det att försöka reda ut alla praktiska detaljer som vänner, eller i alla fall som hövliga personer med hyfs och uppfostran. Det hjälper ingen att ni inte kan prata med varandra som två vuxna människor.
För att hålla god ton kan man tänka på följande:

 • Skrik inte. Håll rösten så normal som möjligt för att undvika onödiga konfrontationer.
 • Möts på neutral mark, gärna ett café eller en restaurang där det är svårare för er att bli otrevliga mot varandra.
 • Håll eventuella barn utanför diskussionen.
 • Bli inte personliga, det vill säga, dra inte upp dåliga saker om din partner som inte hör till diskussionen.

Skydda dina saker under semestern

Resande, när det inte sker i tjänsten, brukar vanligtvis vara ren eskapism. Vardagen, vädret, grannarna, rättsväsendet – ja, listan på möjliga saker vi vill fly när vi ger oss ut på en långresa kan göras oändlig. Men alldeles oavsett varför vi gett oss iväg vill vi inte behöva oroa oss, särskilt inte för vad som försiggår där hemma medan vi är borta. Bara tanken på att man glömde spisen på innan man gav sig av, att man lämnat dörren olåst eller att någon ska bryta sig in kan lägga sordin på den bästa av resor. Försäkringar täcker värdet på det som förstörts eller försvunnit men kan inte ersätta tillhörigheternas affektionsvärde. Att ha ett kassaskåp hemma är kanske inte något som de flesta tänker sig som en möjlighet, men trots alla framsteg som gjorts i samhället sedan det första kassaskåpet uppfanns förblir de bastanta skåpen en av de säkraste lösningarna för att undvika att få saker stulna. Det vet vi på Kassaskåpsexperten och vi bjuder in alla semesterfirare att fråga oss om Kassaskåp innan de ger sig av.

Lång erfarenhet av kassaskåpKassaskåpexperten

Vi har sysslat med kassaskåp i över trettio år och har sedan starten hjälpt ett stort antal nöjda kunder. Till oss kan du vända dig om du har frågor om kassaskåp, men också om du äger ett skåp som du har problem med. Det kan röra sig om allt från en borttappad nyckel till lagning av ett trasigt skåp eller byte av koder och lås. Eftersom vi jobbat så länge med kassaskåp har vi också kunnat se vilken nytta de kan vara till, och det är alltid något särskilt när folk kommer till oss med sargade men oöppnade skåp, som skadats i samband med misslyckade inbrottsförsök.

Kassaskåp för alla behov

Vi säljer också en mängd olika modeller av kassaskåp. I vårt sortiment finns bland annat:

 • Datamediaskåp
 • Deponeringsskåp och sedelboxar
 • Dokumentskåp
 • Inbrottsfördröjande skåp
 • Stöldskyddsskåp
 • Säkerhetsskåp
 • Vapenskåp
 • Värdeskåp.

Du är varmt välkommen att kontakta oss på Kassaskåpsexperten för mer information om de olika skåptyperna, och för att få råd om vad som skulle skydda dina tillhörigheter bäst. Vi utgår ifrån Malmö men erbjuder snabba servicetider över hela Skåne.