När semestern blir till mardröm

När vardagen rullar på och man har fastnat i sina spår av dagislämningar och jobbmöten, är det lätt att inte fokusera alls på relationen. Men så kommer semestern, denna välsignade tid som man ser framemot hela året och plötsligt ställs allt på sin spets. Plötsligt ser man sin partner mer än bara ett par hektiska minuter vid middagsbordet och en sömnig stund framför tv:n innan man stupar i säng igen. Kanske upptäcker man återigen att man faktiskt är förälskad i den här människan och semestern blir underbar. Eller så låser sig allt, man kommer fram till att det som en gång fanns där inte längre är närvarande, man kanske till och med kommer fram till att en skilsmässa är det enda rätta.

För att få ordning på allt det praktiska kan man med fördel anlita en familjejurist i Malmö. Där finns ett gäng familjejurister som jobbar på advokatbyrån Adacta Law och sysslar med många olika sorters tvister inom det här området, i Malmö. Behöver du eller din partner en advokat kan de hjälpa till på professionell nivå.

När det inte känns braFamiljejurist i Malmö

Livet har en förmåga att bara tuffa på och naturligtvis finns det en risk att både du och din partner glömmer bort varandra och att ni ju faktiskt en gång i tiden hade något speciellt. Man har liksom inte tid att tänka på något annat än att hålla igång vardagen och familjeskeppet. På semester är det dock annorlunda, man tvingas vara med varandra och börjar lätt tjafsa. Det uppstår små fnurror på tråden som växer tills hela nystanet är omöjligt att använda längre.

Diskutera schysst

Oavsett hur mycket man bråkar så gäller det att försöka reda ut alla praktiska detaljer som vänner, eller i alla fall som hövliga personer med hyfs och uppfostran. Det hjälper ingen att ni inte kan prata med varandra som två vuxna människor.
För att hålla god ton kan man tänka på följande:

  • Skrik inte. Håll rösten så normal som möjligt för att undvika onödiga konfrontationer.
  • Möts på neutral mark, gärna ett café eller en restaurang där det är svårare för er att bli otrevliga mot varandra.
  • Håll eventuella barn utanför diskussionen.
  • Bli inte personliga, det vill säga, dra inte upp dåliga saker om din partner som inte hör till diskussionen.