Med bilen på semester

De flesta känner en känsla av frihet när de sitter bakom ratten på vägen och särskilt om hjulen snurrar ut på semester och man lämnar den tråkiga vardagen bakom sig, bokstavligt talat. En bilsemester är ett bra alternativ för de som vill se många olika platser på semestern. Det är naturligtvis lite jobb också med att komma iväg på en sådan här semester och det allra viktigaste är att man servar bilen innan man åker, för att vara säker på att man inte bara kommer till grannkommunen innan bilen bryter ihop och man måste pausa.

I Lund finns An Auto Center som är en pålitlig bilverkstad som bland annat byter däck, erbjuder bilservice och uppfräschning av alla vitala delar. An Auto Center ser till så att bilsemestern går som på räls.

Packa inför resanByta däck

Det är inte det lättaste att packa inför en bilsemester, men till skillnad från när ni ska ut och flyga så har ni i alla fall inte viktrestriktioner och förhoppningsvis ganska mycket plats i bagageutrymmet. Om hela familjen, och framför allt små barn, ska med kan det hända att man har många skrymmande grejer som måste stuvas in, som barnvagn, bilstol och massor av blöjor.

Det är viktigt att försöka anpassa sig efter vädret. Och som vi alla vet, är det oftast omöjligt att veta hur det ska bli, och spannet av möjliga väderlekar är så stort att man i princip måste ha med sig allt från badkläder och badlakan till gummistövlar och stickade tröjor.

Olika typer av bilsemester

Om du är en av dem som omedelbart får negativa associationer när någon använder ordet bilsemester, så bör du försöka vara öppensinnad och ta en titt på förslagen nedan. Det behöver naturligtvis inte vara en regnig tour genom ett specifikt område i ditt hemland som menas när man pratar om att ta bilen på semester. Istället kanske ni kan inspireras att…

  • … satsa på glamping som innebär att man campar på ett lyxigare sätt.
  • … flyga till ett spännande resmål och sen hyra bil och köra runt och spana in landet.
  • … ta bilen och tältet med er genom Europa och stanna där ni tycker det ser fint ut.
  • … ta bilen, hela familjen och övernatta på hotell för att slippa släpa på campingutrustningen.