Kirra trippen åt kunden

Alla älskar inte att resa. Eller snarare, alla vet inte om att de älskar att resa. Det finns naturligtvis massor av olika sorters äventyr man kan ge sig ut på, och det finns till och med resor som är väldigt lite äventyr och väldigt mycket avslappnad tur tillsammans med någon man gillar, som även innefattar god mat och i bästa fall även solsken. För att övertala någon att köpa resa av dig kan du behöva hjälp, särskilt om du har att göra med en osäker resenär som inte riktigt vet vad han/hon vill.

Som tur är finns Concito som är ett företag som sysslar med just detta; mötesbokning, marknadsföring och telekommunikation. Deras expertis handlar om att kontakta potentiella kunder åt er företagare så att ni slipper spendera timmar med att ragga folk som inte är intresserade överhuvudtaget. Mötesbokning hos Concito är alltså ingen dålig idé, utan en väldigt bra en, oavsett vilken bransch ditt företag befinner sig i.

Telefonen som hjälpmedelmarknadsanalys-infor-workshop

Trots att internet har tagit över den största delen av marknadsföringsmarknaden och fortsätter att göra så med email, webbsidor och annonser på allehanda sätt, så är telefonen fortfarande ett viktigt hjälpmedel för säljare och kanske särskilt resesäljare.

Med en potentiell kund i andra änden av linjen kan man utnyttja det faktum att allting utspelar sig live och från en riktig människa till en annan riktig människa. Det gör det mycket lättare att dels hålla igång samtalet som en tvåvägskommunikation, där säljaren kan ändra sina argument baserat på kundens invändningar, och dels ge poängen en schysstare chans att nå fram till mottagaren, än om det är en blinkande banner som poppar upp på en skärm och sen stängs direkt igen.

Tveksam till resa?

Som vi nämnde i början så får man räkna med att inte alla föds till globetrotters. Vissa kommer kanske att behöva övertalas och vissa är kanske med på tåget, bokstavligt och bildligt talat, men är inte så exalterade över detta faktum. Här följer några argument som kan påverka de mest svårövertalade på ett positivt sätt:

  • Kvalitetstid med nära och kära
  • Lär känna nya människor (om du vill!)
  • Vidga dina vyer
  • Njut av god, regional mat som smakar mycket bättre än hemma.