Bila ut i världen

De flesta som sparar pengar för att ge sig ut på resa planerar något spektakulärt. Det handlar kanske om att backpacka genom Asien, spendera hur länge som helst på Australiens stränder eller spela bort stora summor på coola casinon i Las Vegas. Det finns dock en annan trend som inte är att förkasta. Den går ut på att resa miljövänligt och kanske strunta i alla flashiga resmål som ligger minst en flygplanstur bort. Istället tar man sin egen bil, ser till att den fungerar som den ska och lasta in hela packningen där, inklusive surfbräda, strykjärn och vattenkokare – om det är det man känner att man behöver för en härlig semester.
Det är såklart lättast att hålla sig i Europa, men om man har gott om tid och lite större reskassa så är det inga problem att ta bilen med sig längre bort också, kanske till Sydamerika eller Ryssland. Även där finns mycket som med fördel kan upptäckas till hjuls.
En av de viktigaste grejerna man måste tänka på när det planeras bilsemester är att fordonet som ska transportera er är i toppskick. Med hjälp av en duktig bilverkstad, som till exempel Dick’s Motors & AB i Åkarp, kan du lita på att allt är genomgånget och kontrollerat. Läs mer om deras bilverkstad på nätet.

Härligare än man tror i bilenDicks bil & Motor

En av de största fördelarna med att ha bilen med sig på semester är att man slipper de ofta väldigt snåla packningsgränserna som flygbolagen tvingar på en. Visst går det inte att ta med sig mer än vad som får plats i bilen, men det är ju väldigt mycket. Och dessutom kan man utöka utrymmet med en takbox också, till exempel, som en proffsig bilverkstad kan installera åt er.

Att resa med bilen är också mycket friare än andra resesätt. Ni bestämmer själva var, när och hur. Ni kör bara ut i världen och stannar när ni är trötta eller när ni hittar en fin plats, likadant funkar det när ni kör vidare för att ni inte gillar läget där ni är. Total frihet.

506-dicks-bil-2Glöm inte packa med

Ett par saker är bra att ha med på bilsemestern, även om man såklart kan köpa mycket längs vägen:

• Nackkuddar för bekväm sömn i bilen
• Adapter så att man kan ladda mobilen i cigarettändaruttaget
• Reservdunk med bensin
• Soppåsar inne i bilen så att man kan samla allt skräp där.